Rösten är ett verktyg du kan använda för att påverka din omgivning.

I mötet mellan logopedi, psykologi och medicinsk yoga leder vi på Asplund & Bäcklin dig i utforskandet av ditt tal och din kommunikation, så att du utvecklar den bästa versionen av din egen röst. Med rösten uttrycker du närvaro, övertygar och inspirerar. Rösten är ett beteende som du kan påverka - och med rösten kan du påverka din omgivning.

Vi utbildar dig som vill utveckla din personliga talröst och kommunikation i din yrkesroll. Genom upplevelsebaserade och inspirerande workshops ger vi dig och dina kollegor verktyg för hållbara röstbeteenden och lär ut hur du använder rösten funktionellt i samspel med andra.

Vårt mål är att du som använder rösten som ett viktigt redskap i ditt jobb ska lära dig hur du kan utnyttja rösten på ett optimalt sätt för att stärka din kommunikation. Beroende på om du är ute efter inspiration vid ett enstaka tillfälle eller en långsiktig beteendeförändring, kommer vi överens om ett passande upplägg utifrån din målsättning.


Innehåll i våra utbildningar

Grundläggande röstteknik

- lägg grunden för en hållbar röst

För dig som är nyfiken på rösten som beteende och vill lära dig enkla tekniker som du kan ha nytta av i vardagen.


Rösten vid presentationer och föreläsningar

–Hur du utnyttjar rösten för att höras och väcka intresse

För dig som föreläser eller håller presentationer inför större eller mindre grupper och vill lära dig hur du kan få rösten att höras bra, kännas bekväm och vara intressant för åhörarna att lyssna på.


Rösten i krävande situationer–Hur du skapar en lugn och avspänd
röst som uttrycker närvaro och fokus                      

För dig som har mötet och samtalet som en viktig del i ditt yrke och behöver kommunicera i skarpa lägen.


_DSC3098.jpg

Vad är röst och kommunikation?

När vi kommunicerar använder vi en mängd olika beteenden som på olika sätt påverkar hur det vi säger uppfattas. Rösten är ett centralt verktyg i vår kommunikation och vi kan till stor del påverka hur den används och vad den ger för intryck.      

Om målbeteendet med rösten är att den ska höras bättre när vi pratar inför publik, behöver vi arbeta med konkreta delmål som leder till målbeteendet, t.ex. hur vi använder andningen, hur vi använder våra rörelser i rummet och hur vi betonar konsonanter. Ett funktionellt och personligt röstbeteende är nyckeln till en hållbar röst. Därför hjälper vi våra deltagare att bli den bästa röstversionen av sig själva, istället för att lära ut en perfekt skolad röst. Din röst ska kännas som du, samtidigt som den är skön att använda och inte begränsar dig i dina vardagliga aktiviteter. Vårt intresse ligger också i vad som händer då vi människor faktiskt inte använder rösten för en stund, utan istället tar oss tid till att lyssna närvarande och aktivt på den vi samtalar med. 

När vi på Asplund & Bäcklin utformar våra kurser är våra ledord vetenskap, öppenhet och lekfullhet. Logopedin är grunden som vi utgår från. Här hämtar vi röstövningar baserade på forskning och beprövad erfarenhet. Genom medicinsk yoga kompletterar vi den logopediska vetenskapen med uråldrig kunskap om hur kroppskännedom, andning och avspänning gynnar vår röstanvändning, stresshantering och vårt allmänna välmående.

Ert möte med oss blir fyllt av kompetens, engagemang och kreativitet.


Om oss

Asplund & Bäcklin ägs och drivs av Emilia Asplund och Mia Bäcklin. Vi är legitimerade logopeder med lång erfarenhet av logopediskt arbete i sjukvården och vidareutbildning inom bland annat röstergonomi, röstbehandlingsmetoden Verbal instruktionsmodell (VIM), samtalsmetodik, medicinsk yoga och klinisk erfarenhet av beteendeanalys.  Vi har arbetat tillsammans sedan 2011 och genom åren har vi format våra egna idéer om röst och kommunikation och skapat våra kurspaket med utgångspunkt i logopedi, psykologi och medicinsk yoga. Läs gärna mer om vår yrkesmässiga bakgrund genom att klicka på våra namn nedan.


Sagt om oss

"Blev positivt överraskad och imponerad av denna röstworkshop, och tacksam över att få de praktiska råden i skriftlig form efteråt, det kommer jag ha mycket nytta av! Har inte tänkt på mig själv som en professionell röstanvändare tidigare, men kan se att jag har nytta av övningarna och önskar att de hade kommit mig till dels tidigare i yrkeslivet. Det viktigaste jag tar med mig från workshopen är hur annorlunda det kan kännas i hela röstapparaten efter uppvärmning, fysiska övningar och massage av tungroten, och vetskapen om att inte behöva "gilla läget" när rösten inte känns bra.

Björn Paxling, leg. psykolog, PhD, Upphandlings- och kvalitetsansvarig Psykologpartners.

"Vi använder våra röster dagligen, när vi föreläser, träffar kunder eller behöver hålla i ett större möte. Asplund & Bäcklin har metodiskt förbättrat och hjälpt oss använda våra röster som ett effektivt verktyg. Vi rekommenderar verkligen att anlita dem, för att hitta den bästa versionen av din röst och verbala kommunikation."

Moa Blomkvist & Caroline Birgersson, copywriters, ägare Birger & Blom.


"Jag arbetar bl a som föreläsare och visste redan innan kursen om vikten av magstöd. Men att omsätta det till praktiken... Det Asplund & Bäcklin verkligen lyckades med var att göra just det och plocka ner det till min vardag. Något jag är väldigt tacksam för! Plus i kanten också för att de var oerhört lyhörda inför mig och mina behov. Jag rekommenderar dem varmt!"

Johanna Nilsson, föreläsare, författare, inspiratör och konsult inom hållbart mode. Smyckesdesigner i egna företaget Johanna N.

"Strukturerat, positiv stämning, trygghet skapades i gruppen"

Deltagare i "Rösten som arbetsredskap".

" Bra balans på teori och praktiska övningar. Pedagogiskt!"

Deltagare i "Rösten som arbetsredskap"


 

Kontakta oss

Nyfiken på vårt kursutbud? Kontakta oss gärna för bokning och frågor!

Maila oss på: asplundbacklin@gmail.com