Intervju med oss i logopeden

 
Skärmavbild 2017-10-12 kl. 13.28.19.png

För en tid sedan hade vi äran att få fronta Logopeden som är Svenska logopedförbundets tidning. Höstnumret har temat "Kunskapsspridning och företagande" och tillsammans med andra logopedföretagare blev vi intervjuade om våra drivkrafter och bakgrunden till att vi startade Asplund & Bäcklin.  Här nedan hittar du artikeln med oss. 

För att underlätta läsningen - en liten logopediordlista:

Fonasteni - rösttrötthet som kommer av överansträngning av "röstmusklerna". Det kan kännas spänt över struphuvudet, rösten kan låta hes men kan också låta som vanligt. Det kan vara svårt att öka röststyrkan som man vill. När man undersöker stämbanden finns där inga skador som kan förklara symptomen. Med träning där man lär sig funktionell röstteknik minskar besvären.

Röstergonomi - alla åtgärder som förbättrar förutsättningarna för en bra talkommunikation. Det handlar om insatser både på individnivå (t ex röstträning, användning av mikrofon) och i arbetsmiljön (t ex att se över akustiken i föreläsningslokaler, eller att organisatoriskt se till att arbetstagarens röstkrävande arbetspass är lagom långa och med pauser mellan, så att rösten inte blir överansträngd)

Medicinsk yoga -  en beprövad och vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod som binder samman den traditionella yogan med västerländsk medicin. Andning och avspänning är centrala moment och yogaformen används bland annat vid stress, utmattning och ryggsmärta.

 

Skärmavbild 2017-10-12 kl. 13.13.06.png
Skärmavbild 2017-10-12 kl. 12.49.54.png