röstLänktips!

 
 

Varje år i april infaller Världsröstdagen. Det är ett internationellt event för att uppmärksamma och fira vår unika personlighetsspegel och vårt trognaste instrument och arbetsredskap rösten. Men året runt delas intressanta röstklipp och artiklar på världsröstdagens hemsida. Bland annat kan man nu se hur vi ser ut inuti när vi pratar och sjunger - det är operasångaren Michael Volle som sjunger medan man filmat honom från sidan med MRI, Magnetic Resonance Imaging (det som brukar kallas "magnetkamera").

På självaste World voice day blir det olika evenemang runt om i landet, dem kan du också läsa mer om via länken ovan. För er som bor i Stockholm vill vi passa på att tipsa om att dagen firas redan 1 april i år. Och vi kunde inte ha gillat temat mer, det är nämligen "Genus och röst", något vi tidigare har bloggat om i inlägget Om röstläge och ledarskap. Mer info om Världsröstdagen finns på vår Instagram, @asplundochbacklin. Välkommen in och följ, där finns fler rösttips!